Oud-ll. 1993 Zouhair Ben Chikha op tv…op 23/11 in WINTERUUR (Canvas) over Marsmans gedicht Lex barbarorum; op 27/11 in BESTSELLER BOY, een Nederlandse serie (NPO3)

Zouhair Ben Chikha (Zouzou) is acteur, muzikant, theatermaker. Zijn ouders komen uit Tunesië. Zijn jeugd bracht hij in Blankenberge door. Hij was leerling van het KA Blankenberge, waar hij in 1993 zijn diploma sec. ond. behaalde Chokri Ben Chikha is zijn twee jaar oudere broer. Hij werd gitarist, trompettist en theatermaker en – speler o.a. (De Leeuw van Vlaanderen (2003), Onze Lieve Vrouw van Vlaanderen (2005), Broeders van Liefde (2008). Hij speelde in 2015 in de serie BEVERGEM, hij schreef mede het scenario van GROND. Onlangs zag men hem op zondagavond zien in de tv-serie CHANTAL.

In het 10 minuten durende Canvasprogramma WINTERUUR praatte hij met presentator Wim Helsen over Hendrik Marsmans gedicht Lex Barbarorum; dat hij op het Blankenbergse atheneum in de les Nederlands (Jaak Coudeville) had leren kennen, niet apprecieerde, maar waarvan hij later wel ging  houden. Hij dankt die leraar Nederlands.

Volgende zondag gaat op NPO3 de eerste aflevering van BESTSELLER BOY, een Nederlandse dramaserie, waarin hij een bijrol speelt. De serie is gebaseerd op de roman van Mano Bouzamour, een Amsterdams schrijver, van wie de ouders uit Marokko komen.

Rolverdeling: 
Momo – Shahine El-Hamus, Fina  – Frieda Barnhard, Evelien  – Zoë Love Smith, Brahim – Sabri Saddik, Maaike Hamer  – Wimie Wilhelm, Hubert Vlasblom – Theo Maassen, Malik – Zouzou Ben Chikha, Zohra – Nadia Abdelouafi. Andere rollen zijn weggelegd voor Gijs Blom, Susan Radder, Jim Deddes, Wim Helsen, Farrieda Smit, Fockeline Ouwerkerk, Anniek Pheifer, Anna Nooshin e.v.a. 

1992 Damme raadzaal (over Maerlant)