N.a.v. het 30-jarig overlijden van oud-leraar Etienne De Reu schrijven drie oud-leerlingen (A. Kimpe, R. Van Wulpen, R. DE Reese een herinnering aan hem. Ook oud-lerares M.R. D’Haese doet dit

Adinda Kimpe (oud-lle 1988)

foto 1985

Ik had het genoegen in de Normaalschool in Brugge les van hem te krijgen; tijdens mijn opleiding als kleuterleidster. Een jaar na mijn afstuderen is hij overleden. Een leerkracht ook om U tegen te zeggen, een bij wie  je zijn klaslokaal binnenging met een bang hartje, maar buitenging met een geruststellend gevoel. Zijn passie, de zeescouts Brugge. Het lokaal werd naar hem genoemd.

Roland Van Wulpen, oud-ll. RNS Bl’b

foto 1999

Op die Z/W foto hang ik aan zijn linkerarm. Hij kon bij ons zo cassant en denigrerend lesgeven. Hij heeft me het overdoen van mijn laatste jaar gekost. Ik heb dus meer dan vijf jaar zonder genoegen les van hem  gekregen, in tegenstelling tot alle andere leerkrachten die we hadden.

Marie-Rose D’Haese, oud-lerares Latijn

foto 2013 …met D. Tytgat,vroeger leraar Frans

Voor mij was hij de master van de zeescouts van mijn kinderen.

Ronnie De Reese, oud-ll. RNS Bl’b 1968, oud-onderwijzer d’Oefenschool

foto 2018

Toen ik in de normaalschool zat,  kreeg ik eerst nog aardrijkskunde van Roger Descamps en daarna van Etienne De Reu.

Met zijn bijzondere uitspraken maakte hij de lessen toch wat “sappiger”.

Ook heb ik hem gekend als oefenschoolonderwijzer toen hij als vakleraar op bezoek kwam bij de studenten die oefenlessen gaven in de toenmalige Oefenschool.

Reactie's