JONAS ROLLIER, Maerlant-ll. 6WeWI, gaat op 8 feb. ‘23 naar de 2de ronde van de Vlaamse Geografieolympiade. In de eerste ronde op 9 nov. waren er 9 deelnemende lln. uit de 6des.

Jonas Rollier 3de v.l. rij midden

Aardrijkskundeleraar Steffen Cloet schrijft:

Vorige week woensdag was er de geografieolympiade. Er waren negen deelnemers: Jonas Rollier, Eva Driessens, Jitske Gordon, Fleur Laporte, Thor Pape, Jarne Reijnaers, Thomas T’joens, Arthur Van Lierde en Emmylou Talloen. De 313 beste deelnemers van de eerste ronde konden zich plaatsten voor de tweede ronde. Jonas Rollier uit 6 WeWi was één van de gelukkigen  met de felicitaties van peter FRANK DEBOOSERE.  Een primeur voor het Maerlant -atheneum dat iemand zich plaatst voor de volgende ronde van de geografieolympiade). De volgende ronde is op 8 februari op een nog nader te bepalen locatie in onze provincie.

Jonas krijgt alvast volgende activiteiten aangeboden als beloning:

  • een gratis rondleiding in het Museum van Natuurwetenschappen in Brussel met een ‘bezoek achter de schermen’.
  • een VIP-bezoek aan het Planetarium te Brussel

Hij nam ook deel aan de 1ste ronde Vlaamse Chemieolympiade.