PARKIES op 10 aug.:  PARK DE CRAENE voor de Nederlandse zanger GERS PARDOEL. We zagen er heel wat leerlingen en oud-lln.

Op woensdag 10 augustus 2022 waren we een poos in PARK DE CRAENE in Uitkerke enzagen en hoorden GERS PARDOEL niet…hij trad pas op in het tweede gedeelte. Een andere zanger zong het eerste uurtje vol.

Gers Pardoel werd bekend met het nummer IK NEEM JE MEE. In de Top 40 werd het de grootste hit ooit van een Nederlandse artiest

Een aangenaam-warme avond, veel volk in het uitstekend geschikte Park De Craene.  Het park werd genoemd naar Alexandre De Craene :

in mei 1919 besloot de gemeente Schaarbeek om het oude hotel L’Aigle Noir in Uitkerke aan te kopen…. Vanaf oktober 1919 konden er in Alexandre De Craene 65 kinderen, zowel meisjes als jongens, logeren. De kolonie werd genoemd naar de initiatiefnemer, de schepen van Openbaar Onderwijs Alexandre De Craene (1860-1924).en:  Er is een doorgang in het gebouw, waarlangs men het achterliggende “Park de Craene” bereikt, waarin het kasteeltje te Uitkerke. Bij de aanleg van het Park De Craene in 1980 wordt de vroegere school “Alexandre De Craene” afgebroken, gelegen op de andere hoek van de wegel. Deze school wordt gesticht in 1919 door de “Commune de Schaerbeek”