Maerlant-lln. 2de gr.  – niet die van de sportrichtingen – gingen op 10 mei minigolfen, dichtbij de PARAVANG en de Havenstraat die straks LEOPOLD KONKELBERGE-KAAI heet.

Terwijl de leerlingen van de sportrichting in het Franse Bombannes allerlei sporten beoef-enden trokken de leerlingen 2de graad uit andere richtingen op dinsdagochtend 10 mei naar de Minigolf. Een leuke schoolvoormiddag daar dicht bij het imposante en mooie windscherm van 1908.Blankenbergs dichter Jozef Hoenraat schreef er een gedicht over, dat men op een raam van de paravang (zuidkant) lezen kan.

Binnenkort krijgt de straat tussen de De Smet de Nayerlaan en de Franchommelaan een nieuwe naam: LEOPOLD KONKELBERGE-KAAI. Konkelberge (1840-1899)  was, zo schrijft Cis Kennes in zijn in 2021 verschenen biografie “een fascinerende  antiklerikale persoonlijkheid, reder, bibliofiel, redacteur, columnist (avant la lettre), verzekeringsagent, casinodirecteur, gemeenteraadslid, acteur, zanger, carnavalist, stichter van het Conscience-taalgenootschap enz.