Corona verhindert ook in het Maerlant-ath. in 2020 vergaderingen en verkoopactiviteiten van miniondernemingen en leerlingenbedrijfjes. Beelden van voor 5 jaar: MAERLANTCHEFS (7TBZ), Q-KORF (7PLM), FROOTHIES (6EcWe), DIP&JAM (6BI)

Het was de gewoonte dat miniondernemingen en leerlingenbedrijfjes zich eind november voorstelden aan de aandeelhouders.

Dit jaar is de toestand zo, aldus economielerares Hilde Knockaert: Momenteel zitten we een beetje vast. We kregen een bericht van Vlajo dat we, samen met hen, vallen onder de regels voor verenigingen. De gouverneur heeft verkoop met levering aan huis verboden. Levering mag alleen via een door de gemeente georganiseerd afhaalpunt of een koerierbedrijf. Dit is niet echt haalbaar voor wat onze bedrijfjes aanbieden. Volgens de strenge interpretatie van de regels die gelden voor scholen (door Vlajo) mogen ze ook al geen verkoop organiseren op school tijdens de ‘schooluren’.
De leerlingen-ondernemers/onderneemsters hebben nu wat meer tijd voor het voorbereidend werk: het Business Canvas Model, ondernemingsplan en een presentatie voor hun aandeelhouders (een filmpje).