Met 9 jaar vertraging heeft Berlijn een nieuwe luchthaven: Flughafen Berlin-Brandenburg Willy Brandt”. Amper twee Maerlant-ath.-Berlijnreizen geschiedden met het vliegtuig…naar Tempelhof en naar Tegel.

Vandaag werd de nieuwe Berlijnse luchthaven geopend: Geen groot feest, geen galareceptie, geen overrompeling en een voornamelijk lege luchthaven. Die kreeg de naam van de voormalige burgemeester (hij oefende die functie uit toen in 1961 de Muur werd gebouwd) van West-Berlijn, van de vroegere bondskanselier (1969-1974) Willy Brandt

De luchthaven TEGEL, waar de Maerlant-ath.-reizigers in april 2012 landden, gaat nu meteen dicht.

Het vliegveld TEMPELHOF, waar jongens en meisjes enkele leerkrachten in april 2008 voet op Berlijnse grond zetten, werd in oktober van dat jaar gesloten. Tempelhof lag praktisch in het centrum van de stad en het was de luchthaven die echt beroemd werd doordat de meeste vliegtuigen (Rosinenbomber)  er landden tijdens de Berlijnse blokkade 1948-1949