Christian Humblet, oud-ll. Zilvermeeuw jaren zestig, gepassioneerd ansichtkaartenverzamelaar van het oude Blankenberge, zeer actief op FB, vertelt over de schooltijd en erna. Hij schenkt de Maerlantkrant 1600 foto’s

Zijn verhaal van de schooltijd:

Tweede lager bij meester De Ville  en na zijn overlijden in de
paasvakantie kwam juf Nadine Benoot. Derde klas met meester Van Wulpen, marbel, vriend op de speelplaats maar streng en rechtvaardig, Vierde: juf Poppelier, nog steeds een schat van een juf. Als ik haar tegenkom, is ze steeds voor een babbeltje klaar. Ik ben nog steeds haar grote jongen, ja, met mijn grote 203cm, was ik al bij de grootsten van de
klas, ja zeg wel, ik stak altijd uit… Veel straf geschreven… Ik werd wel
geviseerd. Doordat ik erboven uitstak, zagen ze mij altijd praten, maar de vriendjes naast mij, die hadden ze niet gezien hoor.  Vijfde lager bij meester Roger De Reese. Ook onze eerste sneeuwklas. Plechtige
communie, zesde lager niet uitgedaan.

een van C. Humblets foto’s…van de RMS…eind 19de, begin 20ste eeuw?

Ben dan naar het VTI Zeebrugge gegaan en daar was het niets voor mij. Op mijn 14 jaar ben ik gaanwerken tot 31/12/ 2019; in totaal 49 jaar gewerkt, nu op pensioen.

Ik heb geen foto’s van die tijd, want wij hebben een turbulente jeugd meegemaakt en alles is zo wat verloren gegaan.

In een tweede mail vertelt Christian Humblet verder: Ik ben in 1956 geboren en opgegroeid in de Bakkerstraat 15, naast het wafelhuisje en heb van alles zien veranderen in Blankenberge , meestal was het afbreken van oude gebouwen op de dijk en ja door onze woelige jeugd thuis, steeds gaan spelen hé en in die oude gebouwen gingen wij er binnen en buiten spelen. In 1966 zijn wij verhuisd naar de Prinsenlaan en daar de heropbouw van de Astridlaan meegemaakt en heel die kant van Bl’ge. Na mijn legerdienst ben ik bij bouwaannemer Frans
Van Kerschaever beginnen werken als metsersdiender. Veel op daken moeten klimmen en zolders opgeruimd en veel kaarten van Blankenberge gevonden en gekregen, de mensen spaarden die niet, ook van thuis had ik er al veel gekregen van mijn grootmoeder en ik ben ze blijven sparen en eens een rommelmarktje doen hé, en een kaartje hier en eentje daar. Mijn vrouw heeft nog in de poetsdienst gewerkt en is eens met een hele schoendoos met postkaarten naar huis gekomen , Dan ben ik bij Peter van Oost, de zoon van
René van Oost gaan werken, doordat Frans Van Kerschaever met pensioen ging. Als metser dan verder gaan werken en nog steeds van alle soorten kleine karweien opknappen, opruimen en vondsten doen. Ik heb er interesse in opgedaan: die kaarten te sparen en ik ben er blij mee en doe dat verder om aan de mensen te tonen hoe mooi ‘Blankenberghe’ was en is. Ja mijn hard bonkt als ik dat kan doen, juist nu wij met de computer alles kunnen sorteren en op zijn juiste jaartal en volgorde plaatsen en Jaak, ik ben blij om dit aan jou te schenken, bedankt om die foto’s verder te plaatsen en te gebruiken.