750 Jaar BL’b: een virtuele historische ontdekkingstocht met twaalf verhalen in twaalf filmpjes – SIGNS OF TIME –Tal van oud-leerlingen Maerlant-ath. stelden ze samen en presenteren ze. Oud-leerling en vorige schepen Björn Prasse over het KASTEELTJE VAN UITKERKE, waar de ouders van oud-lln. van Marilyn en Joffrey Willem wonen

Een middeleeuws kasteel is er in Uitkerke niet te bespeuren. Het 18de-eeuwse verblijf van de heer van Uitkerke is er wel nog, in zijn rococo-gedaante en met binnenin een wel zeer mooie rococotrap.

 Hugo Willem, psycholoog en oud-medewerker PMS/CLB en zijn vrouw Joceline Van Overbeke wonen er en bezitten het. Zij zijn de grootouders van Emma (zat tot 30 juni 2020 in 6TLBLA) en Thomas T’Joens (zat toto 30 juni in 3WeWiEc) en van Brecht (zat toto 30 juni in 6WeWi) en Thymen Willem (zat tot 30 juni in 3WeWiEc)

Het is oud-leerling (1998) Björn Prasse, die het Kasteeltje van Uitkerke in het filmpje voorstelt. Hij was Open-VLD-schepen onder de burgemeesters Patrick Deklerck en Ivan De Clercq.

My beautiful picture