PIERRE KROLL, HUISCARTOONIST VAN LE SOIR SCHRIJFT GEREGELD EEN COLUMN IN DE STANDAARD. OP 25/04/2019 LUIDDE TITEL: WAAROM GEEN DUITSTALIGE PREMIER? MAERLANT-ATH.-LLN. WAREN ENKELE KEREN IN EUPEN BIJ DE MINISTER-PRESIDENT VAN DE DUITSTALIGE GEMEENSCHAP

Toen de leerlingen uit de 5des nog niet naar Avignon togen voor hun GWP – tussen 1989 en 2009 dus – waren taalteams wel eens op bezoek bij de minister-president van de Duitstalige Gemeenschap tijdens de Malmedy-GWP.

Ze waren bij christen-democraat Joseph Maraite  (ministepresident van 1986 tot 1999)

My beautiful picture

en bij sociaal-democraat Karl-Heinz Lambertz (ministepresident van 1999 tot 2014)

Pierre Krol schrijft in zijn speelse column van 25 april 2019  in De Standaard

Weet u wat? Ik heb het gevonden, hij moet onze toekomstige premier worden! Karl-Heinz Lambertz. Klein minpuntje weliswaar: voor zover ik weet, is hij niet eens kandidaat, maar dit terzijde.

En waarom zouden we eigenlijk niet ooit op een dag een premier uit de Duitstalige Gemeenschap hebben? Hem hoeven we in geen geval te verwijten dat hij Nederlands- of Franstalig is of een overdreven Frans of Vlaams accent heeft. Het verwijt dat hij het niet goed voorheeft met dit land kunnen we hem evenmin maken, want van de Duitstaligen wordt gezegd dat ze van alle Belgen het meest voor België en het koningshuis zijn.

Lees meer: http://www.standaard.be/cnt/dmf20190424_04349244

 

Sedert 2014 is Oliver Paasch (van de ProDG= regionalistische Duitstalige partij) minister-president.