ALEXANDRU MADAN, 6DE LJ. D’OEFENSCHOOL, HAALT OP 1DEC. BRONS OP VLAAMSE JUNIOR STEM OLYMPIADE

 

Het is zijn juf Fabienne Viaene die het me meedeelt:

Zaterdag heeft Alexandru Madan meegedaan aan de finale van de Technologie Olympiade. Hij is daarvoor naar Brussel gegaan samen met ouders, broer en zus. Deze finale/prijsuitreiking ging door in het ministerie van Onderwijs, Koning Albert II laan 15 te Brussel.

Hij heeft brons behaald. 

Aan de voorronde hebben alle leerlingen van het zesde leerjaar op 9 november meegedaan in de klas. 

Bedoeling van deze wedstrijd: 

De Vlaamse Junior STEM Olympiade wil jongeren hun technologisch talent laten ontdekken, de belangstelling voor technologie aanwakkeren, de waardering voor het vakgebied vergroten, de maatschappelijke beeldvorming rond technologie bijstellen, de maatschappelijke relevantie van technologie aantonen, en leerlingen uit het lager onderwijs stimuleren om een opleiding in de technol gie te volgen. Ook in technologie kan je uitblinken!

Er waren 48 Vlaamse en 8 Nederlandse geselecteerden uit de voorrondes

PROFICIAT ALEXANDRU