HERFST 1999, NEGENTIEN JAAR GELEDEN, BEGON HET EERSTE LITOUWEN-PROJECT. MAERLANT-ATHENEUM BLANKENBERGE/ LIKISKELIU VIDURINE MOKYKLA. NU WEER FB-CONTACT MET EEN LERARES EN EEN LEERLINGE

 

Tijdens de twee uitwisselingsprojecten was Virginija Gaizuskiene de Litouwse projectleidster.

My beautiful picture

In 1999 begon in Denemarken de samenwerking tussen het Maerlant-ath. en de Likiskeliai-school in Alytus, die leidde tot 14-daagse uitwisselingen (telkens 2 fases, een Blankenbergse en een in Alytus) In 2002 eindigde de uitwisseling.

2000: op het strand van Palanga een de Oostzee

Een paar leerlingen bleven contacten onderhouden, o.a. Soizik Van Huele, die Vaiva Gaizauskiene op haar  huwelijksfeest uitgenodigde.

Het eerste project had plaats in 1999-2000. De titel ervan: VLAMING ZIJN OM EUROPEEËR TE WORDEN. LITOUWER ZIJN OM EUROPEEËR TE WORDEN.

My beautiful picture

Het tweede geschiedde in 2001-2002. De naam LITERAUUR BOUWR BRUGGEN TUSSEN NATIES.

Vandaag was er Facebook-contact met Virginija Gaizuskiene en met Alvija Cerniauskaite, die in Londen woont én voor de Nederlandse firma VolkerWessels, het tweede grootste bouwbedrijf in Nederland.

My beautiful picture

De begeleiders uit Blankenberge waren Sofie Maene, Jürgen Balbaert, nu directuer van het Maerlant-atheneum, en Jaak Coudeville. DE tweede keer was Astrid Van Keer begeleidster. Sofie Maene gaf toen geen les meer in het Maerlant.

 

2000: in het bos bij de Nemunas (Memel)

met de Litouwse Club Brugge-voetballer Edgaras Jankauskas, die aanwezig was op de Litouwen-avond in het Maerlant-atheneum