ONTMOETINGEN OP PARKIES 22 AUG. RIEPEN HERINNERINGEN OP AAN DE GWP 1997 (AAN MONSIEUR HAWARDEN), AAN DE BERLIJNREIS 1996, AAN DIE OPEN DEURDAG 1997 MET OPTREDEN VAN GET READY EN WIM SOETE, LEERLING TOEN

Het is altijd leuk oud-leerlingen terug te zien. Op de Parkies-avonden geschiedt dit in een gezellige sfeer…Oud-leerling (1998) Wim Soete, wiens zus Michèle, broers Peter, Hans, Bart en Tom eerder al in KA/Maerlant Bl’b op school waren geweest, zagen we op Parkies met zijn zus en zijn dochter Amelie (gaat op 3 sept. naar het 5de lj. in d’Oefenschool.)

Op de GWP-Malmedy 1997 legde het team waartoe Wim  behoorde zich toe op Monsieur Hawarden,begraven in Ligneuville, deelgemeente van Malmedy. De Vlaamse schrijver Filip De Pillecijn schreef een roman met de titel MONSIEUR HAWARDEN

Alex Micha is als jongen het enige gezelschap van een wereldvreemde, mysterieuze aristocratische vreemdeling, Monsieur Hawarden). Die is afkomstig uit Parijs en heeft zich gevestigd in Ligneuville nabij Malmédy. In werkelijkheid is Monsieur Hawarden een vrouw, Mériane Gillibrand, maar tot aan haar dood bewaart ze dit geheim, ook voor Alex Micha. Monsieur Hawarden heeft een moord op haar geweten en met deze travestie wil ze ontsnappen aan de vervolging voor dat misdrijf. Ze gaat nog eenmaal in het geheim als vrouw naar Spa om er een liefdesavontuur te beleven, maar dat draait op een ontgoocheling uit. Uiteindelijk pleegt ze zelfmoord, omdat ze de vervreemding niet meer aankan. In werkelijkheid stierf “Monsieur Hawarden” aan verwondingen aan haar longen. Pas na haar dood werd haar ware identiteit achterhaald.

Gregory Sandelé, Wim Soete, Sidney Van Lauwe, Steven Maes

Wim Soete was erbij op schoolreis in Berlijn in 1996 

Wim Soete, Linda Dudal, ?, Loes Coudeville, Julie Hawkins, Bjorn Prasse, Lynn Mees, Cindy Godderis, Evelyne Leroy, Joeri Van Pamelgehurkt: Carol Degenkolb en Sandy Dobbelaere

en op de GOB-dag 1997, waar gevierd werd dat de Rijksmiddenschool zich in de Van Maerlantstraat vestigde op de campus van het atheneum en dat beide scholen de naam van de 13de-eeuws auteur MAERLANT kregen.Op die dag trad de boysband GET READY op de speelplaats op en Wim Soete bracht een nummer op gitaar. Peter Lips, leraar Engels en geschiedenis  presenteerde toen het programma.