IN PARK DE CRAENE, BEVONDEN ZICH GISTERAVOND, 22/08, VOOR PARKIES (THE AMAZING FLOWERS) ENKELE MAERL.-ATH.-LEERLINGEN EN MEER OUD-LEERLINGEN, EN LERARESSEN ONDER HET LUISTERENDE PUBLIEK

Het was de achtste  Parkiesavond op woensdag,  met een optreden van THE AMAZING FLOWERS, een partyband die sinds 2005 door Vlaanderen toert met de beste partyhits van vroeger en nu. De muzikanten spelen een waaier van gekende melodieën gaande van pop, rock, disco tot vette 90’s beats.
Van half negen tot half tien liepen we in het Uitkerkse Park De Craene door het niet zo talrijk opgekomen publiek en troffen er luisterende en gezellig pratende leerlingen van de Bl’bse GO!-scholen, maar vooral ook oud-leerlingen.

Waar nu het Park De Craene is, stond vroeger een Schaarbeekse school!

In INVENTARIS ONROEREND GOED lees ik o.a.

In mei 1919 besloot de gemeente Schaarbeek om het oude hotel L’Aigle Noir in Uitkerke aan te kopen…. Vanaf oktober 1919 konden er in Alexandre De Craene 65 kinderen, zowel meisjes als jongens, logeren. De kolonie werd genoemd naar de initiatiefnemer, de schepen van Openbaar Onderwijs Alexandre De Craene (1860-1924).
en:  Er is een doorgang in het gebouw, waarlangs men het achterliggende “Park de Craene” bereikt, waarin het kasteeltje te Uitkerke. Bij de aanleg van het Park De Craene in 1980 wordt de vroegere school “Alexandre De Craene” afgebroken, gelegen op de andere hoek van de wegel. Deze school wordt gesticht in 1919 door de “Commune de Schaerbeek”