OUD-NORMALISTEN OP BEZOEK IN HUN SCHOOL VAN TOEN (60 JAAR GELEDEN)

Tussen 1921 en 1987 was wat nu het Maerlant-atheneum is de Rijksnormaalschool Blankenberge (eerst nog Staatsnormaalschool). Tussen 1922 en 1987 studeerden er dus onderwijzers af. De onderwijzers die 60 jaar geleden hun normaalschool verlieten, waren gisterenmiddag op bezoek. Directeur Jürgen Balbaert ontving hen en bood hun een aperitief aan. Hij schrijft me dat oud-onderwijzer d’Oefenschool Fernand Denys (8ste v.l.) een van de negen was. Ook André Ballegeer (6de v.l.) studeerde toen af – hij was onderwijzer, directeur en ontving in 2016 in Blankenberge de  lifetime achievement sport award . In de rolstoel zit de heer Frimout, broer van Dirk, de eerste Belgische ruimtevaarder. Dir. Balbaert schrijft me ook dat het schoolgebouw in hun ogen van toen een frissere look had. (De school stond er toen ook nog maar 35 jaar en nu 95!)

Ook