19/10: LLN. 4DE LJ. D’OEFENSCHOOL – DIE VAN JUF CINDY EN MEESTER MICHEL – DIE WERELDORIËNTATIEOPDRACHTEN IN HET BRUGSEVOLKSKUNDEMEUSEUM MOESTEN UITVOEREN, BRACHTEN TEVENS EEN BEZOEK AAN BRUGGE… ZE HERINNEREN ZICH NU O.A. DAT MINNE LIEFDE IS, DAT ZWANEN LANGHALZEN ZIJN, DAT LEDA OOK EEN ZWAAN IS, DAT JOHANNES’ ONTHOOFDE HOOFD OP EEN SCHAAL LAG … de wandeling deel 1

Aan het echte werkbezoek (opdrachten uitvoeren in het VOLKSKUNDEMUSEUM) ging een bezoek aan enkele plekjes in Brugge vooraf, op het werkbezoek volgden nog bezoekjes van mooie Brugse bezienswaardigheden : POERTOREN, MINNEWATER,

BEGIJNHOF, SINT-JANSHOSPITAAL MET MEMLINGS JOHANNESRETABEL,

HET SCHRIJN VAN DE H. URSULA, BEERBLOCKS ZICHT OP DE 18DE-EEUWSE ZIEKENZALEN,  VIVES’ BORSTBEELD

, HET STADHUIS,  DE GROTE MARKT, SIMON STEVIN enz.

Om 12u30 gingen ze hun boterhammetjes eten op de speelplaats van de  GO!basisschool Brugge Centrum, Spiegelrei (ooit, 18de eeuw, Engels jezuïetencollege in rococo)

Oud-leraar Ned./Duits Jaak Coudeville, gaf een beetje uitleg en vertelde verhaaltjes bij een aantal bezienswaardigheden. Enkele mama’s (ook de moeders van meester Michel en juf Joke), een opa  en oma’s van leerlingen begeleidden ook.