OUD-LERARES FRANCINE TOUSSEIN IS DE OMA VAN JEROOM BUSEYNE, DE OP 20 APRIL 2017 GEBOREN ZOON VAN AARDRIJKSKUNDE-EN ECONOMIELERAAR BRUNO BUSEYNE

ZIE : http://maerlantkrant.be/2017/04/22/jeroom-is-geboren-op-20042017-hij-is-de-zoon-van-bruno-buseyne-leraar-aardrijkskunde-en-economie-en-van-lynn-matthys-dochter-van-francine-toussein-oud-lerares-r-k-godsdienst-proficiat-aan-alle/

Over Francine Toussein schreef ik bij haar pensionering in 2012

FRANCINE TOUSSEIN

Zij werd in 1974 regentes Nederlands-Engels-godsdienst aan de Gesubsidieerde Vrije Normaalschool Brugge. Ze gaf vanaf 1974 les in Vrije en Rijksscholenscholen in De Panne, Sint-Andries, Torhout, Diksmuide, Brugge, Ieper, Oostende en Assebroek. In 1980 werd ze aangesteld als lerares r.k. godsdienst in RMS en KA Blankenberge. Ze bleef dat doen tot nu : 32 jaar dus!  Aan uitwisselingprojecten en gwp’s werkte ze mee (Lommel, Ijsselmeer). Nauw betrokken was ze bij weerbaarheidprojecten. Ze behoorde tot de eersten die onbevooroordeeld contact zochten én vond met collega’s n.c. zedenleer, omdat zij breeddenkend is en tolerant én een lovenswaardig engagement had/heeft.

Alle leerlingen kwamen graag naar je les … allen waren ze, ook jaren later, blij met jou over de tijd toen en over hun latere leven(sproblemen) te praten.

Op diezelfde 30ste juni zei J. Coudeville in zijn afscheidsspeech: Dank aan Francine Toussein voor de altijd positieve ingesteldheid : jou tegenkomen op de om tien voor acht nog onbetreden trap , de jongste jaren naar dat kleine vroegere economaatslokaaltje, betekende dat mijn dag goed kon beginnen. Zo moeten ook je leerlingen zich voelen als ze bij jou in de klas komen. En dan worden ze gewoon weerbaarder, iets waarvoor je je voortdurend inzet.

We vergeten ook haar optreden in Jon Misselyns SUENO niet.