TAALFILOSOFIETJE: BOERKINI EEN OXYMORON – OXYMORON EEN BERLIJNS RESTAURANT IN DE HACKESCHE HÖFE

Een OXYMORON is een soort stijlfiguur waarbij twee tegengestelde begrippen worden gecombineerd zodat er een schijnbare tegenstrijdigheid ontstaat. “Zijn zwijgen was welsprekend” is een voorbeeld, “minder is meer” ook. OXYMORON zelf ook : scherpzinnig/stom

De BOERKA bedekt alles, de BIKINI bijna niets!

Het restaurant OXYMORON in het Berlijnse jugendstilcomplex Hackesche Höfe was ooit overdag een voornaam restaurant, ’s nachts een bordeel.

In De Standaard van 19/08/2016 en in NRC van 18/08/2016 staat een aangenaam leesbaar artikel over de boerkini. Arjen van Veelen schreef het/ http://www.nrc.nl/nieuws/2016/08/18/de-boerkini-draagster-snoept-van-twee-walletjes-a1516862

De titel in DS is eveneens beeldrijk: KUIS ALS EEN NON, WULPS ALS EEN SURFER