29/02/’16/ WORKSHOPS POETRYSLAM VOOR LLN. MAERL.-ATH. DOOR WEST-VLAAMSE RAPPER BRIHANG (KADERT IN ‘Oe ist’-CAMPAGNE)

De West-Vlaamse  rapper Brihang en zijn vriend Ntrek gaven  workshops poetryslam in alle 6des en 7des. Deze workshop is een initiatief van de provincie West-Vlaanderen om mensen te leren omgaan met hun gevoelens.

“Steek je gevoelens in een lied”. Meestal zeggen de mensen dat het goed gaat, maar is dit eigenlijk wel zo…?

In een eerste fase mochten de leerlingen zichzelf al rappend voorstellen. Tijdens een tweede fase kwam er een beat bij en moesten ze in groepjes een liedje schrijven omtrent gevoelens. Het rijmen bleek niet altijd gemakkelijk te zijn. Nadien mochten ze op de beat van Brihang hun West-Vlaamse  songteksten samen op een ritmische wijze door de micro laten klinken.

Tussen de doe-activiteiten leerden de leerlingen ook over  de cultuur van hip hop. Brihang heeft ook zijn liedje ‘Oe ist’ gebracht in de klas.

Lerares n.c. zedenleer M. Borghans nam het initiatief.