RUBRIEK PERSONEELSLEDEN OP REIS – VANDAAG SHIRLEY ADAM, LERARES WISKUNDE MAERLANT-MS EN WENNY GURDEBEKE, ONDERWIJZERES 5DE/6DE LJ. ZILVERMEEUW/UITKERKE. ZE ONTMOETTEN ELKAAR TIJDENS DEZE VAKANTIE TOEVALLIG IN LJUBLJANA (OOIT LAIBACH) SLOVENIË

Dit is het verslagje van Wenny Gurdebke: “ De gezinnen van leerkrachten Shirley Adam en Wenny Gurdebeke kwamen elkaar toevallig tegen in Ljubljana. Shirley Adam is met haar gezin op reis in Slovenië. Wenny Gurdebeke  en haar gezin verblijven 3 dagen in Slovenië en trekken daarna door naar Kroatië.

Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië. Het is een zeer gezellige stad, met vele pleinen, monumenten en bezienswaardigheden. De foto werd genomen in het kasteel “Ljubljanski Grad”. Het is gelegen op de heuvel en het biedt een prachtig uitzicht over de stad. Het dateert uit de 11de eeuw, maar toen was het slechts een houten uitkijktoren. Wenny en Shirley bezochten met hun gezinnen de stad en keurden ze goed. Het is een echte aanrader!”

Op de groepsfoto is alleen de man van Wenny Gurdebke geen oud-leerling of leerling…v.l.n.r. de man van Wenny Gurdebeke, Julie Jonckheere, straks leerling 1A MMS, Wenny Gurdebeke, oud-lle 1994, Quinten Jonckheere – gaat naar 4TEM KTA Brugge, Brecht Willem, gaat naar 2A MMS, Joffrey Willem, oud-ll. 1990, Shirley Adam, oud-lle 1995, Thymen Willem, gaat naar 5de lj. d’Oefenschool.

Ljubljana behoorde 600 jaar tot het Habsburgse rijk…tot 1918. Am sedert midden 19de eeuw verminderde het aantal Duitstaligen. Bij een volkstelling in 2002 waren 84,1% van de inwoners Sloweens en verder zijn er nog Bosniërs, Kroaten, Serviërs, Macedoniërs e.a. Sloveens, een Slavische taal, is de officiële taal.