UITWISSELING BLANKENBERGSE SCHOLIEREN MET BEIJING SPACE MIDDLE SCHIOOL: VIJF MAERLANT-ATHENEUMLEERLINGEN VERBLEVEN TIJDENS DE PAASVAKANTIE IN CHINA. BRITT GEVAERT BERICHT

Britt Gevaert (leerlinge 6WeWi):

“Het was echt een ervaring om nooit meer te vergeten. 10 dagen op reis zijn met toffe mensen naar een land met een heel andere cultuur en ander gewoontes dan de onze.

De aankomst op school was veel in eens, we werden door onze gastfamilies opgewacht en begonnen zo direct aan onze eerste dag in China. De eerst drie dagen hebben we wat lessen gevolgd op de Beijing Space Middle School bestaande uit het schilderen van kites, een introductie over de Chinese feestdagen, kalligrafie, survival Chinese, muziekles, China Cross lesson en een les in het besturen van een simulatievliegtuig . De andere dagen zijn we dingen gaan bezoeken zoals de Chinese Muur, de verboden stad, Temple of Heaven, het Olympisch park, Summer Palace, … het was allemaal zeer mooi om te zien, er was zeker geen tijd voor verveling. De gastfamilies waren zeer vriendelijk en verzorgden je goed. Het eten was anders, maar we hebben zeker geen honger geleden. Ook heb ik mijn 18de verjaardag gevierd in China waardoor het verblijf zeker onvergetelijk werd. “

(De andere deelnemers van het Maerlant-Atheneum: Bert Gevaert, Renske Verlinde, Kirsten Lootens, Delphine en Charlotte Monballyu)