MINIVOETBALPLOEG MAERLANT-ATH. SPEELT OP 25/02 MET OVERTUIGING EN KUNDE: WINT EN VERLIEST IN SVS-MINIVOETBALTORNOOI WEST-VLAANDEREN

Jens Pollet, Dante Vervoort, Toon Gevaert, Thibault Last, Matisse Verworst, Keanu Vandenhende en Hermes Maes hebben op 25/02 minivoetbvallend de kleuren van het Maerlant-Athenum verdedigd.

Leraar aardrijksk/gesch. Steffen Cloet stoomde hen klaar . Hij en leraar lich. opv. Floris Huyben coachten.

Eerste wedstrijd: Maerl-Ath – KTA Brugge: 8-5

De KTA-ploeg maakte snel kennis met de Blankenbergse efficiëntie. De talentvolle en hongerige groep schoot meteen uit de startblokken na het luiden van het eerste fluitsignaal. Al snel sloegen de jongens een kloofje en bouwden uiteindelijk een 8-5 voorsprong uit.

 

Tweede wedstrijd: Maerl-Ath – Sint-Andreas Lyceum Sint-Kruis: 2-3

Vol zelfvertrouwen trok de Blankenberge equipe naar de volgende match die zou beslissen over deelname aan de halve finales, aangezien de tegenstander ook zijn eerste match had gewonnen. Tijdens de eerste helft bleef de wedstrijd vrij gesloten. Uit het niets vielen een eerste en tweede tegendoelpunt, maar onze jongens lieten zich niet uit het lood slaan. Ze lieten het razendsnelle tempo niet zakken en daar was Toon Gevaert met een gevatte oplossing. Er kwam nog tegendoelpunt door corners. Maar enkele flitsen later verscheen Toon Gevaert opnieuw voor het doel van de tegenstander met een spitsvondige oplossing. Een voltreffer in de winkelhaak bracht de Maerlant-ploeg op bijna gelijke hoogte (3-2). Het begin van een beklijvende triller! Een corner op een halve minuut van het einde in het voordeel van onze jongens werd rakelings gemist. In de laatste seconden bleef de gelijkmaker helaas uit! Het scheelde maar een haartje waardoor de teleurstelling des te groter was. Toch hebben onze jongens het veld met opgeheven hoofd verlaten

de teksten en foto’s zijn van Floris Huyben