JESSE BAYENS ( 5WeWi )BERICHT OVER ZIJN VERBLIJF IN CHINA : UITWISSELING BLANKENBERGE – PEKING

Tijdens de paasvakantie heb ik de kans gekregen om mee te werken aan het uitwisselingsproject : Blankenberge-Beijing. Dit was een unieke kans en werd uiteindelijk een onvergetelijke ervaring.
Deze reis naar China heeft me in contact gebracht met een compleet andere levensstijl en cultuur. De groep van Belgische student viel heel goed mee. Er zijn zeker een paar nieuwe vriendschappen gesloten tussen Maerlant en Sint-Pieters. Alhoewel de Chinese cultuur mij volledig vreemd was , was het zeer inspirerend om te zien hoe de mensen met elkaar communiceren en omgaan. Ze waren daar allemaal heel vriendelijk tegen ons en de school , leerlingen en leraren deden hun best om het ons zo leuk mogelijk te maken. Daar hebben we de kans gekregen om verscheidene lessen mee te volgen die typisch Chinees zijn. Ook hebben we verscheidene bezienswaardigheden bezocht zoals: de Chinese muur, het Zomer paleis , enz.
Een minpunt aan deze reis was misschien dat de organisatie aan de kant van de Chinese school niet heel goed in elkaar zat,  maar ze probeerden toch alles te doen wat ze konden. Ook mijn gastgezin was zeer tof , het huis daarentegen was heel vuil en moeilijk voor mij om in te leven. Maar als je daar door keek zag je een liefhebbende familie die 10 dagen voor mij heeft gezorgd alsof ik een familielid was. Het eten in China is ook een hele aanpassing maar zeker een poging waard , er zitten zeer lekkere dingen tussen maar ook zeer veel minder lekkere dingen. Over het algemeen vond ik de reis een onvergetelijke ervaring en hiervoor zou ik graag Martine De Bruyne en Florence De Lille willen bedanken om dit ook mogelijk te hebben gemaakt. Ook wil ik veel  beterschap wensen aan Mevrouw Dobbelaere die helaas niet mee kon.