Klimaatactivisten besmeuren Brandenburger Tor in Berlijn met verf. Deze stadspoort was poort van de schande, nazi-partijpoort, puinpoort, grenspoort, is poort van de eenheid. Talrijke malen waren Maerlant-lln. er.

Klimaatactivisten van de Duitse groep Letzte Generation (Laatste Generatie) hebben oranje verf gespoten op de zes pilaren van de beroemde Brandenburger Tor in Berlijn.

Op beelden is te zien hoe vanaf de grond de pilaren werden beklad met verschillende kleuren verf. Volgens de actiegroep gebruikten zij brandblussers om het monument onder te spuiten. Rondom de poort, aan het einde van de bekende laan Unter den Linden, werden oranje voetafdrukken achtergelaten. De politie zegt op X dat agenten konden voorkomen dat activisten op het monument zouden klimmen.

De  BRANDENBURGER TOR (Brandenburgse Poort) is een stadspoort uit 1791. In 1806, toen Napoleon Berlijn veroverde had en door de poort reed was het de poort van de schande, toen Hitlers paradetroepen er marcheerden, was ze (nazi-)partijpoort, op het eind van WO II puinpoort, na 1961 (bouw van de Muur) tot 1990) was ze grenspoort . ) In 2008 was ze al 18 jaar poort van de eenheid

  Foto met oud-econoom Denis Sampson, toen de Quadriga er even van verdwenen was in 1991.  Foto met Kenneth Dehenauw en Axel Lynen, lln. toen van 6MT, op 22 dec. 1989, toen de Muur er ‘viel’. Foto in 2008 met leerlingen, Conny Louwage en toen leraar geschiedenis Jürgen Balbaert.  . 

dec. 1989
1991
2008
2018