EEN leerling van het Maerlant-ath. nam deel aan de eerste ronde van de FYSICA-OLYMPIADE 2023: JONAS ROLLIER (6WeWi)

2023: EERSTE RONDE

Wanneer:     25 januari 2023, starten tussen 13 en 14 uur, duurtijd 2,5 uur.

Locatie:        de school van de deelnemers

De eerste ronde bestaat uit meerkeuzevragen met 4 alternatieve antwoorden waarvan slechts één juist is. De vragen zijn voor alle leerlingen dezelfde, maar worden in een andere volgorde getoond. Deze ronde verloopt via het internet en staat onder toezicht van de verantwoordelijke fysica van de school.

Op een schoolreünie zei oud-leraar Jaak Coudeville in een speech over FYSICA :

Fysica : moeilijkste vak op school. Beklemmende discussies in klassenraden.

“Verslavend is het als je merkt dat het lukt als je, goed voorbereid, erin slaagt het de leerlingen te doen verwerven”, aldus de 65-jarige natuurkundeleraar Piet Molenaar. Lukte het hem?

EN : Ik kreeg op het mondelinge eindexamen 33 op 100, ik had niets kunnen antwoorden. Mijn jaartotaal bedroeg 100 op 200. Nu zou ik fysica willen studeren, mocht ik jong zijn en veel slimmer, om van en in de wereld te begrijpen wat ik niet begrijp.”

2016