Workshop “Virtual Game Changers” voor 5A Maerlant-atheneum (op 17 en 21 mei) en Athénée Royal Jean Absil (Brussel). Lerares Engels Tanja Gervoyse begeleidde.

Lerares Engels Tanja Gervoyse bericht me

De workshop vond plaats op twee verschillende dagen (de maandagnamiddag en de vrijdagvoormiddag). De leerlingen van 5ASO werden in twee groepen verdeeld voor de workshop. De workshop wordt geleid door een Engelstalige persoon Avi Goldstein die lesgeeft in ‘negotiatation skills’ en dit gebaseerd op boeken die gebruikt worden in Harvard University.

Normaal is er een samenwerking met een andere school en gaan we dan ook effectief naar die andere school op bezoek, maar door covid verliep alles deze keer digitaal. Er was een samenwerking met de Brusselse school Athénée Royal Jean Absil. De leerlingen worden op deze manier verplicht om Engels als communicatiemiddel te hanteren in hun gesprekken met de leerlingen van de andere school. Ook krijgen ze een aantal tools aangereikt om beter te kunnen onderhandelen. Ze werden ook telkens in aparte chatrooms geplaatst met leerlingen van de Brusselse school zodat ze elkaar ook beter konden leren kennen.