GEEF RACISME DE RODE KAART. Project in lessen levensbeschouwing en l.o. 2de middelbaar Maerlant-atheneum. Slotevent op 21/05

Gedurende 5 weken hebben alle leerlingen van het tweede tijdens de lessen levensbeschouwing en LO gewerkt rond racisme in de sport en algemeen. De lessenreeks werd uitgewerkt door Club Brugge dat daarbij een statement wil maken tegen racisme

Met als thema geef racisme de rode kaart

Het slotevent, dat door corona jammer genoeg online plaats dient te hebben en niet in het voetbalstadion van Club Brugge, brengt de resultaten van alle deelnemende scholen uit Vlaanderen samen, met in totaal meer dan 1000 leerlingen, met de  voorstelling van de 10 beste filmpjes die de leerlingen per klas maakten over de 5 lesweken.
Met trots mogen we zeggen dat 3 van onze klassen de top 10 haalden.

De leerlingen namen deel aan  een quiz via cahoot  waarbij gepolst werd naar hun kennis van deze lesweken.

Enkele spelers van Club Brugge van de hoofdploeg, de jeugdploeg en de damesploeg getuigden  ook over hun ervaringen i.v.m. racisme in het voetbal.

Alle leerlingen die deelnamen, ontvingen op het einde een certificaat op naam, dat ze het schoolprogramma i.v.m. lessen tegen racisme succesvol afgerond hebben.