6 mei 2021: WERELDWACHTWOORDDAG… we denken aan leus en parool, aan Belnet, aan password, aan informaticaleerkrachten en ICT’ers vroeger en nu in het Maerlant-atheneum

WERELDWACHTWOORDDAG is een jaarlijkse herinnering voor zowel bedrijven als consumenten om bewust te zijn van het belang van een sterke beveiliging van persoonsgegevens. Het belangrijkste doel van deze dag is om meer aandacht te besteden aan dit onderwerp, zodat niemand toegang heeft of kan krijgen tot iemands (persoonlijk of werkgerelateerde) persoonsgegevens

In mijn tweedelige van Dale van 1975 met roestbruine kaft is geen sprake van wachtwoord= paswoord, password. Er wordt verwezen naar een militair parool, een leuze.

Het is ook goed eens te denken aan leerkrachten van het Maerlant-atheneum (en zijn voorgangers RNS, RMS) en de ICT-ers van in de jaren tachtig tot nu.

Ik herinner me Guy Jacobsen (geen foto), Jacky Van Hollebeke, Josiane Aers vooral, Marcel Rogghe, Hugo Luyten, Anneke Maerten, Andy Gevaert, Gil Jonckheere, Nils Croes (beide laatsten nu), aan Marc Gezelle (geen foto), David Minne, Kevin Goemaere, Wouter Verstraeten Mathias Maes …

My beautiful picture