Geïntegreerde Werkperiode, vakoverschrijdend, maatschappijgericht, levensecht…GWP’s in België (Hastière, Stavelot, Malmedy) van het KA Blankenberge tussen 1999 en 2009. Door Corona geen GWP in 2021

bij de Warchenne in 2001

In 1988 organiseerde het KA Blankenberge voor het eerst een GWP…in Hastière, Domaine du Bonsoy. Aardrijkskundeleraar Willy Praet, die docent was in de RNS (eerst Blankenberge, dan Brugge) was vertrouwd met het GWP-fenomeen en Jaak Coudeville  had op aanraden van Rudy Rydant een GWP voor leraren meegemaakt in Viroinval om de ‘GWP’ te leren kennen. Zij maakten de atheneumleerkrachten enthousaist.

Tijdens de eerste GWP, in 1988, beleefden alle lln. 3de graad die samen.

Het was vooral leerlinge Pascale T’Joens die er zo krachtdadig bij de leerkrachten op aandrong dat ze ook in 1989 een GWP zouden organiseren dat die er kwam. Het was de enige keer dat er in het KA/Maerlant-ath. twee jaar na elkaar zo’n geïntegreerde werkperiode was.

Tussen 1989 en 2009 vond die telkens voor de 5des in het Domaine de Chôdes of in Val d’Arimont in Malmedy plaats.Van 1989 tot 2007 voor de 6des in Domaine Long Pré in Stavelot (later in Barcelona)

My beautiful picture
My beautiful picture
My beautiful picture
My beautiful picture

En zo stelde ik in 1987 GWP voor: