Francine Toussein en Jon Misselyn: “WIJ TROUWEN”. Ze doen dit In het Brugse stadhuis op 28 mei om 11u. Beiden zijn oud-leerkracht van het Maerlant-ath. Hij is ook oud-ll. (1973)

Jon Misselyn , die oud-leerling was van KA/RNS BL’b (1973) werd regent (RNS Brugge) en was ook achttien jaar leraar Nederlands in de school waar hij zijn secundair onderwijs had gevolgd, tot 2009.

Francine Toussein was 32 j. lerares r.k. godsdienst in RMS/KA, later Maerlant-Middenschool en Maerlant-atheneum (van 1980 tot 2012)

In de Maerlantkrant van 18/12/2009 werd de viering van Jon Misselyn  aangekondigd en werd zijn carrière voorgesteld…

IJsselmeer-GWP
feest Patrick Van Calenbergh 2003
na of tijdens een fietstocht

Over Francine Toussein schreef ik bij haar pensionering in 2012

FRANCINE TOUSSEIN

Zij werd in 1974 regentes Nederlands-Engels-godsdienst aan de Gesubsidieerde Vrije Normaalschool Brugge. Ze gaf vanaf 1974 les in Vrije en Rijksscholenscholen in De Panne, Sint-Andries, Torhout, Diksmuide, Brugge, Ieper, Oostende en Assebroek. In 1980 werd ze aangesteld als lerares r.k. godsdienst in RMS en KA Blankenberge. Ze bleef dat doen tot nu : 32 jaar dus!  Aan uitwisselingprojecten en gwp’s werkte ze mee (Lommel, Ijsselmeer). Nauw betrokken was ze bij weerbaarheidprojecten. Ze behoorde tot de eersten die onbevooroordeeld contact zochten én vond met collega’s n.c. zedenleer, omdat zij breeddenkend is en tolerant én een lovenswaardig engagement had/heeft.

Alle leerlingen kwamen graag naar je les … allen waren ze, ook jaren later, blij met jou over de tijd toen en over hun latere leven(sproblemen) te praten.

Op 30 juni 2004 zei J. Coudeville in zijn afscheidsspeech: Dank aan Francine Toussein voor de altijd positieve ingesteldheid : jou tegenkomen op de om tien voor acht nog onbetreden trap , de jongste jaren naar dat kleine vroegere economaatslokaaltje, betekende dat mijn dag goed kon beginnen. Zo moeten ook je leerlingen zich voelen als ze bij jou in de klas komen. En dan worden ze gewoon weerbaarder, iets waarvoor je je voortdurend inzet.

We vergeten ook haar optreden in Jon Misselyns SUENO niet.

Francine Toussein is de schoonmoeder van aardrijkskunde- en economieleraar Bruno Buseyne

foto 2004
foto bij het schoolafscheid van Jon Misselyn
foto 1988: Francine Toussein onderaan midden
taalleraren en lerares geschiedenis Monique Devisscher 1995 met Jon Misselyn staande 2de v.r.