Maerlant-lln. 3de gr.  in Rome. Tweede dag met Pantheon, Bernini, Caravaggio en verslagje van leerlingen

Sienna Demulder, Yoni Debrabandere, Zita Gossiaux, Lander Levecke schrijven:

 Dag 2 Gisteren bezochten we de grote toeristische trekpleisters. We bewonderden de Trevi-fontein die er in het echt toch veel indrukwekkender uitzag dan wat we er voorheen online van gezien hadden. We leerden de talloze standbeelden van Bernini kennen en zagen zijn vreemde dolfijnen. We verrijkten onze cultuur verder met de werken van Michelangelo. Het was leuk om onze cursus tot leven zien te komen in de adembenemende kerken en last but not least het imposante Pantheon. Om te bekomen van onze extase besloten we nog een verfrissend drankje te nuttigen op een zonnig terrasje. We sloten de avond af met ons beste zangtalent in de lokale karaokebar.

PANTHEON… tempel, vaak verbouwd, maar al van net voor Christus

CARAVAGGIO. 16de-17de-eeuwse barokschilder (naturalistisch)…meester van clair-obscur

BERNINI: 17de-eeuwse barokbeeldhouwer