MAERLANT EXPLORE DAYS (21-24/05) voor lln. DERDES met op 21 mei kennismaking met het middeleeuwse Brugge (ook met Adornes). Met een verslag van de organiserende leraar STEFFEN CLOET.

Steffen Cloet, leraar geschiedenis:

“Vandaag maakten we met 3 aso en tso kennis met het middeleeuwse Brugge. Begeleiders waren Ann Van der Veen, Wendy Bossy, Elke Gezelle, Emmanuëlla Borghans, Willem Maertens en ikzelf.

Vanuit het station maakten we kennis met het Minnewaterpark, het Begijnhof, het Walplein, de Stoofstraat en de OLV-Kerk. Het uiteindelijke doel was het Van Eyckplein waar de leerlingen in groepjes een fotozoektocht deden in de voetsporen van de middeleeuwse koopman Anselm Adornes.

In de namiddag werden de leerlingen in twee grote groepen verdeeld. De ene groep bracht een bezoek aan het stadsarchief in de oude griffie op de Burg. Ze bezochten er de oude gerechtszaal, konden eeuwenoude handschriften en oorkondes bekijken en zelfs vastnemen onder de deskundige begeleiding van ervaren stadsarchivarissen. De andere groep maakte kennis met de verschillende bouwstijlen op de Burg, bezochten de Heilige Bloedkapel en maakten nog een ommetje via de Markt, de Wollestraat, het Huidevettersplein en de Vismarkt.