Oud-lln. (1988) Adinda Kimpe en Ronny Verkest bezochten WENEN en geraakten gecharmeerd door jugendstilschilder Gustav Klimt, door walsenkoning Johann Strauss en door de (zijn) (Blauwe) Donau en door nog veel meer …en wij dachten ook aan sachertorte in de DUITSE LES.

Indrukwekkende gebouwen zag Adinda Kimpe, Maerlant-oud-leerlinge 1988, in Oostenrijks hoofdstad. De Hofburg, waar de Habsburgers – en dus ook Sissi, keizerin Elisabeth – woonden. Schloss Belvedere, museum nu, met o.a. G. Klmts ‘DER KUSS’, Schloss Schönbrunn en park, zomerresidentie van de Habsburgers. Standbeelden van Johann Strauss, Mozart en Brahms. De Stephansdom. De fiakers, paardenkoetsen voor toeristen, die hun naam kregen van de Parijse Rue de Saint Fiacre, waar zulke rijtuigen stonden. De Donau, die van het Duitse Zwarte Woud naar de Zwarte Zee stroomt, via de Donau-Delta in Roemenië en Oekraïne. Vandaag las ik in De Standaard

 : Oekraïne zond intussen veel graan via de weg en via de Donau naar Europa

 Hij mondt uit in de Zwarte Zee via de Donau-delta in Roemenië en Oekraïne.

Vele oud-leerlingen zullen zich lessen Duits, zowel bij Jaak Coudeville als Kira Museeuw, herinneren, toen ze in een lessenreeks over Wenen mochten proeven van in Blankenberge gebakken SACHERTORTE

Stephansdom
Fiaker
Sissi
Hofburg
Hundertwasserhaus 2003