15/03: Studiedag d’Oefenschool. Thema’s SAAMO en FLUXUS ACADEMY. Directrice Lindly Van Reck stelde beide thema’s voor

Directrice Lindly Van Reck schrijft:

We startten de dag met koffie uiteraard.

Daarna nam Saamo het woord. Saamo staat voor samen uitsluiting aanpakken, hun team bestaat uit opbouwwerkers die maatschappelijke thema’s aanpakken (o.a. ook met onderwijs) rond uitsluiting en kansarmoede. De samenwerking met Saamo is een pilootproject van stad Blankenberge, waarbij d’Oefenschool en SJSP campus Zuidlaan uitgekozen werden als pilootscholen.

Op deze studiedag hebben we het kansarmoedeweb van dichterbij bekeken en leerden we ook door welke brillen je naar kansarmoede je kan kijken.

Daarnaast bracht ik zelf ook nog een vervolg op de algemene teamvergadering van GO! Blankenberge van 2 februari.

Ik stelde het traject voor van ‘samen school maken’, waarbij we (we = alle scholen GO! Blankenberge) ons zullen laten ondersteunen door de Fluxus Academie. Hiervoor zullen we een kernteam oprichten: vandaag legde ik de criteria hiervoor uit en polste ik alvast naar de interesse van de collega’s om hier deel van uit te maken. Het traject met Fluxus Academy gaat van start op 29 augustus 2023.

Het traject gaat over visie, verbinding en sterk onderwijs