Maerlant-lln. 6aso luisteren in de bib naar schrijver Ish Ait Hamou die bij het verschijnen van zijn eerste roman HARD HART vergeleken werd met Goethe. Alle lln. hadden teksten van Ish gelezen en ze gewaardeerd. Niet minder genoten ze van zijn verhaal in de bib en van zijn antwoorden op hun vragen.

Over schrijven had hij het vooral, zijn passie voor schrijven, zijn manier van schrijven en hoe anders voor hem schrijven is dan spreken. SCHRIJVEN houdt hem vast, maakt hem werkzaam en creatief. SCHRIJVEN leert hem (“en jullie ook) zichzelf ontdekken, kennen.

Over zijn hobby’s van vroeger had hij het…sport (voetbal en basket), over dans, over muziek, nog steeds onmisbaar. Over school praatte hij, die in Amerika die hem veel meer dan die in België leerde talent te ontdekken en te ontwikkelen. Hij vertelde leerlingen ook dat hij de jongste tijd vooral bezig is met het schrijven van filmscenario’s, een dwang die hij al jaren geleden voelde.

Later vandaag nog meer tekst (een verslag van een leerlinge)

oud-lle Inge Desutter, bib-medewerkster stelt de schrijver voor