Jo Smets is terug in het Maerlant-ath.  als leraar n.c. zedenleer in de 1ste gr. Hij is doctor in de wijsbegeerte

Jo Smets was eerder dit schooljaar al leraar n.c. zedenleer in de 1ste graad van het Maerlant, maar is na een langere onderbreking terug.

Ik vroeg aan Jos Smets over zijn opleiding en carrière te schrijven. Hij antwoordde:

Ik ben doctor in de wijsbegeerte, deed jaren onderzoek aan de UGent, werkte er als wetenschappelijk medewerker, schreef als hoofdfilmrecensent voor Focus Knack en als recensent film en literatuur voor De Morgen, maakte een experimentele horrorlangspeelfilm (I Against Ghost, BIFFF 2008), schreef een misdaadroman (Klikken en Klakken | Manteau – Meesters in de misdaad 2013) en ben sinds eind 2018 actief in het secundair onderwijs, eerst als beleidsmedewerker en ICT-coördinator, sinds vorig schooljaar als leerkracht NCZ, filosofie en cultuurwetenschappen.