DIKKETRUIENDAG heet voortaan IKTREKHETMIJAAN. DIKKETRUIENDAG bestaat sedert 2005 en toen was er in het Maerlant-ath. ook al zo’n actie

De campagne #iktrekhetmijaan is een vervolg op de Dikketruiendagcampagne in Vlaanderen. In 2005 organiseerde  MOSExternal website de allereerste Dikketruiendag voor scholen. Oorspronkelijk stond die campagne in het teken van energiebesparing en werden scholen aangemoedigd om met ludieke acties het klimaatthema aan bod te brengen. Later kreeg de campagne een bredere invulling en werden ook andere klimaatthema’s onder de aandacht gebracht. Zo stond de 15e editie van Dikketruiendag in het teken van de ‘Klimaatflandriens’ om zoveel mogelijk mensen aan te moedigen om de fiets te nemen. 

Na meer dan 15 jaar is het tijd voor vernieuwing en verbreding. #iktrekhetmijaan richt zich op scholen, bedrijven, organisaties en (lokale) overheden en zet in op het verbindende en inspirerende potentieel van klimaatactie. Dikketruiendag was een jaarlijkse, ludieke sensibiliseringscampagne, maar #iktrekhetmijaan plaatst op een veel bredere manier structurele klimaatacties in de kijker. Door relevante klimaatacties te tonen en te delen maakt deze campagne de community van mensen die ‘het zich aantrekken’ zichtbaar!

Hieronder foto’s van DIKKETRUIENDAG in 2005 en later

2005
2005
2015
2017
2010