02/12: Het 4de lj. d’Oefenschool (juf Shirley-Ann Landuyt) bezoekt het stadhuis, krijgt een heuse rondleiding van stadsarchivaris Pieter De Schoolmeester…en horen en zien burgemeester en schepenen

Stadsarchivaris Pieter De Schoolmeester was het die de leerlingen wegwijs maakte in het stadhuis. Hij gaf uitleg bij enkele stadsdiensten, toonde de raadzaal met mooie schilderijen en portretten van politici en kunstenaars met veel betekenis voor Blankenberge, verstrekte informatie over burgemeester, schepenen, gemeenteraad.

Het schepencollege vergaderde net in de Willem Van Heckezaal en nam even de tijd om juf en leerlingen te groeten.

In de feestzaal zagen ze die grote schilderijen van vroegere burgemeesters, o.a. van

 

oud-leerling RNS Bl’b (1953), oud-onderwijzer d’oefenschool, oud-inspecteur, oud-ocmw-voorzitter, oud-burgemeester Bl’berge, kunstenaar Sylvere Declerck op 84-jarige leeftijd overleden (06/07/2018)

Sylvère Declerck was oud-leerling van de Rijksnormaalschool Blankenberge. In 1953 werd hij, afkomstig uit Oostkamp, onderwijzer

Vele jaren was Sylvère Declerck onderwijzer in het 4de leerjaar in d’Oefenschool, daarna inspecteur. Tussen 1981 en 1986 leidde hij het Blankenbergse OCMW en van 1986 tot eind 1994 was hij burgemeester in Blankenberge. S. Declerck is een gewaardeerd schilder-kunstenaar.