
met project rond GLOBAL CITIZENSCHIP samen met JAN VAN BRABANT-COLLEGE in Helmond (NL)

YAMINA REHIMI, coördinator, schrijft hierrover: “ Het Buurklassenproject dat we bij EPOS Vlaanderen indienden voor schooljaar 2020 – 2021, werd tot 2 maal toe verplaatst wegens de Covid pandemie. Om de partnerschool en onze leerlingen warm te (blijven) houden, gingen we – dankzij de noodzaak aan blended learning – al voorzichtig digitaal samenwerkend aan de slag via Google Meet, break-outrooms en Google sites.
Openen
De insteek vanuit Clil die wij zagen – collega Tom Daneels, die aardrijkskunde in het Engels aanbiedt, paste perfect bij onze partnerschool – het Jan van Brabant College in Helmond (waar leerlingen kunnen kiezen voor een quasi volledig Engelstalig traject!). Toen we te horen kregen dat er een oproep was om projecten in te dienen voor het Europees Talenlabel 2022 met als Thema ‘DigiTAAL TAAL leren’, vonden we dat we onze kans moesten wagen.
Openen
Onze leerlingen van T4 – schooljaar 2021 – 2022 waren de gelukkigen die het project ook effectief konden mee maken, en die vorig schooljaar eind maart uiteindelijk ook 3 dagen naar Helmond en Eindhoven trokken. Een groepje van 8 leerlingen, maar met een heel mooi project rond ‘Global citizenship’, waarbij hun blik en kijk op de wereld verder opengetrokken werd, in een sterk evoluerende omgeving als Eindhoven met onder andere ‘ Brainport’
Openen
Deze leerlingen zijn erbij betrokken: Jitske Devos, Alexys Sezille, Xavier D’Hulster, Dré Lambert (nu leerlingen in het Mzaerlant Bl’b.,, Rien Pierloot, Levi Borbas, Iben Lamelyn en Lupine Cloet (nu leerlingen in scholen Oostende en Brugge). Samenwerkende collega’s: Tom Daneels, Sara Huysman en ikzelf.

Vervolg dit schooljaar: gelijkaardig project met een school in Barcelona; Tom Daneels en ikzelf.
Bij het project hoort een geldprijs van EPOS Vlaanderen.



