INGE SOENEN, oud-lle 1999, onderwijzeres 2de lj. d’Oefenschool  Belgische yoga-kampioene. Gaat ze naar Bengalura voor het WK?

Nadat ik vernomen had dat Inge Soenen, juf 2de lj. d’Oefenschool en oud-lle van het Maerlant-atheneum Belgische yoga-kampioene was geworden, vroeg ik haar om een woordje uitleg. Ze schreef me:

Ik werd deze zomer uitgenodigd om deel te nemen aan de eerste Belgische yoga- kampioenschappen, waarbij ik persoonlijk gecoacht werd. Voor de competitie moest ik 6 houdingen (1 uit elke categorie, te kiezen uit een lijst van verschillende asana’s) zo perfect mogelijk uitvoeren. Elke houding moet ten minste 5 seconden worden aangehouden en de overgang van de ene naar de andere houding moet gebeuren met zo weinig mogelijk bewegingen tussenin.

Ik heb goud behaald en ben dus Belgisch kampioene in de categorie dames van 18 – 49j. De wedstrijd vond zaterdag 1 oktober plaats

Elk land mag 3 yogi’s voorstellen om deel te nemen aan het WK voorafgaand aan zo’n yoga- competitie. Dit jaar gaat het door in India, Bengaluru, op 2 en 3 december. Ik mag in feite ook meedoen om België te vertegenwoordigen,  maar dat zal waarschijnlijk te moeilijk zijn om te gaan. Verdere info kan men ook vinden op BYSF, website of sociale media (Facebook,  instagram).

1997 of 1998 – Inge Soenen zittend; 3de v.l. , naast haar Maaike Boedt, biologielerares Maerlant-ath.
2005 : leerkrachten d’Oefenschool, lagere. Inge Soenen in het midden