01/10: Zilvermeeuw-personeelsleden kregen een wat alternatieve, teambuildende gidsbeurt in Brugge van hun oud-collega Lieve Vromman…en ze ontdekten ook heel wat streetart.

Wenny Gurdebeke, zorgcoördinatrice,  schrijft me: . . Lieve Vromman, vroegere secretariaatsmedewerkster Zilvermeeuw (en dochter van Frans Vomman 1923-2006, kunsthistoricus, stoetenbouwer en Bruggekenner)  leidde ons door minder bekende, niet-toeristische Brugse straatjes en trakteerde ons ondertussen met leuke anekdotes over de geschiedenis van Brugge, vooral over de bloeiende Middeleeuwen, maar ook over de donkere periode daarna, waarin Brugge één van de armste steden van België was. Bij deze verhalen verwende Lieve Vomman ons met lekkere hapjes, zoals o.a. paté, haring, wafels, eclairs en heerlijke pralines van Dominque Persoone. Doorlopend waren er ook opdrachten van het organiserende team: een muziekquiz en een fotowedstrijd. We sloten de dag af met een heerlijk diner. We zagen ook heel wat voorbeelden van streetart.

Jill, Gerda, Birgit en Christel organiseerden deze leuke dag.

Nancy Gryson is de winnares van de muziekwedstrijd.