29/09-30/09: Tweede editie van MAERLANT INTO  THE WILD, tweedaagse survival voor Maerlant-lln. 5Tspz + 6Tspz + 5Asw+ + 6Asw+

Sportlerares Delpine Vanhooren, die samen met de sportleerkrachtenYnak Samaey en Floris Huyben MAERLKANT INT THE WILD (bege)leidde schrijft me:

Donderdag 29.09.2022 – vrijdag 30.09.2022 
Tijdstip:13.55u – 08.30u
Betrokken leerlingen:5Tspz + 6Tspz + 5Asw+ + 6Asw+
Betrokken leerkrachten:Y. Samaey + D. Vanhooren + F. Huyben

De tweede editie van de ‘Maerlant into the wild’ is een feit. Met deze korte maar intense tweedaagse wordt er actief gesport, worden grenzen verlegd, werkt men aan zelfredzaamheid en verantwoordelijkheidszin waarbij teambuilding centraal staat. 

Omstreeks 14u vertrokken de leerlingen met de skate naar de eerste locatie in de Polders. Er stond hen een SUP tocht van 7 km te wachten in deze prachtige omgeving. Na twee uur  genieten van de tocht en het zonnetje, kwamen ze op de volgende stopplaats. Daar stonden de fietsen klaar  en mochten de leerlingen hun oriëntatieskills testen richting Nieuwmunster, waar de eindlocatie zich bevond.

Bij aankomst konden ze hun tentenkamp opzetten en even rusten met enkele versnaperingen en een drankje. Om het survivalgevoel compleet te maken moesten ze zelf hout kappen, vuur aansteken met de magnesiumstick en hun hamburgers bakken

. Bij het kampvuur was het genieten en hadden ze even de tijd om bij te praten. Als kers op de taart was er nog een spectaculaire deathride (kabelbaan) vanuit de toppen van de bomen. Adventure all the way! 

Als afsluiter was er ‘s morgens nog een fietstocht naar de thuisbasis die de trip compleet maakte. Het was een fantastische tweedaagse waar we nog lang van kunnen nagenieten.
 MAERLANT INTO THE WILD!