26/09: Pedagogische studiedag/teambuilding personeel Zilvermeeuw-basisschool, d’Oefenschool, Maerlant-atheneum SAMEN. Deel 2: teambuildende activiteiten  .

leerkrachten van de drie scholen in één team

De personeelsleden van dedrie Blankenbergse GO!-scholen scholen beleefden samen op de Maerlantcampus de PEDAGOGISCHE STUDIEDAG.Na het onthaal was er een plenaire sessie rond creatief/out of the box denken en school in transitie. De lezing wordt gegeven door EVELIEN MOENS, transformatiecoach Edunext (zij is tevens directrice Sint-Jozefsschool Evere). Het thema van de lezing: Transformeer je school van binnenuit. Hoe creativiteit bevorderen? Inleiding van het TRANSFORMATIERAD.

Na de pauze met koffie waren er 2 sessies:

SDG-TV: (Sustainable Development Goals) door Michel Daschot (vroeger  onderwijzer in d’Oefenschool en oud-ll.

Digitalisering in het onderwijs: HOWEST

In de namiddag stondenteambuildende sport en spelactiviteiten op het programma, georganiseerd door de leerkrachten sport van het Maerlant-atheneum.   Groepen met deelnemers uit de drie scholen namen het tegen elkaar op. 

Als afsluiter was er een kleine receptie voorzien.

GO! Blankenberge maakt zich klaar voor GO! Blankenberge van de toekomst, een sterk merk in Blankenberge, met een nauwe samenwerking tussen de scholen. Dit alles gaat gepaard met nieuwbouwprojecten die we binnenkort mogen voorstellen aan de teams (de nieuwbouwprojecten maken deel uit van het integraalplan van scholengroep !mpact).

(De tekst is grotendeels geschreven door Lindly Van Reck, directrice d’Oefenschool)

de sportleerkrachten van het Maezrlant-atheneum