Een vol literair salon in de bib voor het interview van JAN KNUDDE met  ZOUZOU BEN CHIKHA. VIJF aanwezige dames zaten in zijn klas in het KA Blankenberge.

Mariluyn Van Belleghem, Vanina Vanden Broucke, Ann Verlinde, Valerie Van Huele, Veerle Van Melkebeke – naast Zouzou zit bibliothecaresse Kelly Depreester
Zouaou uiterst rechts, met zijn klas in de raadzaal van het stadhuis in Damme voor een lesje over Jacob Van Maerlant

Een vol literair salon in de bib voor het interview van oud-ll. 1981, nethoofd Radio 1 JAN KNUDDE met oud-ll. 1993 ZOUZOU BEN CHIKHA, acteur, muzikant, theatermaker.

Zouhair Ben Chikha (Zouzou) is acteur, muzikant, theatermaker. Zijn ouders komen uit Tunesië. Zijn jeugd bracht hij in Blankenberge door. Hij was leerling van het KA Blankenberge, waar hij in 1993 zijn diploma sec. ond. behaalde Chokri Ben Chikha is zijn twee jaar oudere broer. Hij werd gitarist, trompettist en theatermaker en – speler o.a. (De Leeuw van Vlaanderen (2003), Onze Lieve Vrouw van Vlaanderen (2005), Broeders van Liefde (2008). Hij speelde in 2015 in de serie BEVERGEM, hij schreef mede het scenario van GROND. Nu kan men hem elke zondagavond zien in de tv-serie CHANTAL

Over alle episodes in zijn leven praatte Zouzou met interviewer Jan Knudde, ook oud-leerling (1981) en nethoofd Radio 1.

Natuurlijk even over Tunesië, vanwaar zijn ouders afkomstig zijn, over het Zeepreventorium en dokter Alexander, over het KA Bankenberge, zijn middelbare school, over het belang ook van zijn vrienden toen. Hij praatte over zijn muzikale vorming in Antwerpen en Brussel en uiteraard over zijn veelzijdige betrokkenheid bij theater en tv-series.

Het ging ook over begraven worden…zijn vader in Tunesië, hij in België, waarmee hij zich helemaal verbonden voelt, er zich gelukkig voelt en er zich van bewust is dat hij hier in de beste der werelden leeft. Een interessant avond met tal van klasgenoten van hem en met heel wat oud-leerlingen van het Maerlant.

op GWP in Malmedy in 1991