ZESENZESTIG jaar gelden werden zij ONDERWIJZER in de RNS Blankenberge. Op 19 mei 2022 hadden zij een REÜNIE met feestelijk noenmaal in De Perse (Sint-Sebastiaansgilde).

Eric De Ville uit Uitkerke, Norbert Baeckelandt uit Oostkamp, Roger Meersseman uit Torhout, Edmond T’Sestigh uit Zelzate, Jozef Desander uit Waregem waren aanwezig op het reüniefeest. Vier dames namen ook deel aan het feest, een van hen de weduwe van Charles Pyson;  ook oud-lerares KA Bl’b Jeannine Voets, echtgenote van Eric De Ville was present in het zaaltje van De Perse.

Eric De Ville zorgde ook vele vorige jaren voor een samenkomst van zijn medestudenten van de promotie 1956.

Zes jaar gelden was er een ontvangst in de feestzaal van het Blankenbergse stadhuis.

Nadat hij in 1956 onderwijzer was geworden, studeerde hij aan de RNS Gent, waar hij wetenschappelijk regent werd (1958). Hij was dan enkele jaren leraar. In 1976 werd hij licentiaat in de Rechten en advocaat aan de Balie in Brugge.  Tussen 1989 en 2007 was hij voorzitter van het OCMW Bl’b. en in 2007 ook een tijdje schepen van Openbare Werken. Sedert 1978 is hij al voorzitter van de vzw Sint-Sebastiaen.

De zonen, kinderen dus van Eric en Jeannine Voets,  Luc en Dirk, zijn oud-leerlingen van RMS en KA Blankenberge.

In de jaren dertig werd het ‘schietplein’ van de Sint-Sebastiaansgilde gebruikt voor sportoefeningen, zowel van RMS als RNS Blankenberge en l.o.-leraar Jozef Kamoen vroeg toelating om op 6 jun 1937 gebruik te mogen maken van het terrein voor een studiedag voor Lichamelijke Opvoeding, wat toegestaan werd.

met op de achtergrond links een afbeelding van Sint-Sebastiaan

Een fragment uit de proclamatiespeech van toenmalig RNS-directeur Virgile De Maesschalk, de kersverse onderwijzers oproepend om hun Nederlands te verzorgen.

Tijdens het reüniefeest werd ook liederen gezongen zoals eertijds, o.a. de NORMALISTENMARS

tekst Virgile De Maesschalk – muziek A. Mouqué