Weerman David Dehenauw, oud-ll. Maerlant-ath. 1988, zegt vandaag in DE MORGEN dat de warme laat-decemberdagen niet volledig aan de klimaatopwarming toe te schrijven zijn

In een interview in het dagblad DE MORGEN heeft VTM-weerman David Dehenauw het over de warme decemberdagen nu. Ze hebben vooral te maken met de zachte temperaturen bij de Azoren en de krachtige zuidwestenwind tot bij ons. Verder vergelijkt hij warmterecords in december van 1925 tot nu…in dat jaar lag de gemiddelde decembertemperatuur veel hoger dan dit jaar.

Hoe de Azoren ons hier een warm eindejaar bezorgen: ‘Vrijdag kan het 15 graden worden’ | De Morgen

David Dehenauw (oud-ll. 1988) is doctor in de  ingenieurswetenschappen, docent UGent –  Hij geeft als gastprofessor het vak ‘Inleiding Klimatologie en Meteorologie’ hij is weerman VTM, RTL, voorzitter GOB (Gemeenschapsonderwijs Bl’b.

David is de zoon van oud-schepen Nadine Benoot en de broer van oud-lln. Kenneth (1990) en Sarah (1993)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA