Op 23 dec. 2016, VIJF jaar geleden, gaf DIRK CONTENT als leerkracht n.c.-zedenleer zijn laatste les in d’Oefenschool en in de Zilvermeeuw.

Dirk Content, die de zoon is Willy Content, oud-onderwijzer en oud-directeur d’Oefenschool, volgde in KA Blankenberge zijn atheneumopleiding en werd in de RNS Bl’b op 30 juni 1978 onderwijzer .

Zijn onderwijzersloopbaan begon hij in de RBS Oefenschool Bl’b, leaar n.c. zedenleer werd hij in 1981. Tot 1999 gaf hij les in tal van scholen: RBS Mariakerke (Gent), RBS Beernem, RBS Knokke, RBS Maldegem, RBS Izegem, RBS Kuurne, MPIS Oedelem, Gemeenteschool Oedelem, Gemeenteschool Damme, Gemeenteschool Zuienkerke, RBS St Andries Brugge, Gemeenteschool Knesselare, Gemeenteschool Veldegem. Onderwijzer was hij ook tijdens zijn militaire dienstplicht, in Keulen, in het 1ste lj.) En dan was hij terug in Blankenberge in d’Oefenschool en een jaar later ook in de Zilvermeeuw.

We kennen Dirk natuurlijk al jaren als natuurliefhebber en – kenner.

Hij is al sedert 1969 bezig met natuurstudie (als hobby). Vanaf 1986 is hij conservator (samen met John Van Gompel) van de Fonteintjes. In 1989 zijn John en hij  begonnen met de start en uitbouw van het weidevogelreservaat de Uitkerkse Polder, dat nu zo’n 600ha groot is. Ook daarvan zijn John en hij conservator, ze werken er samen met een groep van zo’n 60 enthousiastelingen. Hij is ook 26 jaar lang voorzitter van de Stedelijke Blankenberge Milieuraad geweest. Dit jaar heeft hij de fakkel doorgegeven.

“Nu zal ik nog meer tijd hebben om met natuur en milieu bezig te zijn”, schrijft hij me.

Dirk Content is de broer van oud-leerlinge (1976) Ann Content en de vader van Tom, oud-ll. 2003, Eef, oud-lle. 2005, Sien, oud-lle 2009

Wij vergeten ook niet de lentefeesten die hij samen met oud-lle (1980) Inge Vrijdags organiseerde.

Schoolreis Eifel 1974 – staand 6de v.l.
Lentefeest 2015
2012