16/09: Eerste vergadering leerlingenraad 1ste gr. Maerlant-ath. Mouna Vermeersch is de nieuwe voorzitster

Sarah Huygens deelt me mee:

Vandaag – 16 september – gingen we opnieuw van start met de leerlingenraad van de 1e graad. Dit werd uiteraard gevierd … met kinderchampagne! 😊

Voorlopig verwelkomen we volgende leerlingen: Mouna Vermeersch (2FORM1), Amber Velghe (1E), Maite Pineda Leroy(1E), Anaïs Busch (1E), Fleur Cornelis (1A), Louka Lambert (1L), Manon Van Goethem (1L) en Jinte Lagae(1A). We hoorden echter al uit verschillende bronnen dat er nog leerlingen zijn die zich willen aanmelden! Misschien dient een nieuwe groepsfoto zich dan wel aan…

De voorzitter van de leerlingenraad is Mouna Vermeersch, want zij is voorlopig de enige tweedejaarsleerlinge. Zij zal de raad dus leiden als een echte ancien!

De ondervoorzitter moet wel nog verkozen worden, aangezien we met een paar laatkomers te maken hadden op de vergadering.

Dit jaar zal er ook een klein beetje verloop zijn bij de organiserende leerkrachten. Gedurende het 1e semester zullen Sarah Huygens, wiskundelerares en Eva Barbiaux, lerares Nederlands/Frans  de vergaderingen leiden, tijdens het 2e semester Sharon Deserranno, lerares Nederlands en Frans  en Eva Barbiaux.

Tot slot nog een klein woordje uitleg over de agendapunten van de 1e vergadering: er komen handballen, voetballen en basketballen op de speelplaats van de 1e graad (sponsoring van de leerlingenraad). Daarnaast werden er al heel wat toffe en haalbare ideeën bedacht voor ‘dag van de leerkracht’…

We hopen alvast op een heel tof schooljaar zonder al te veel coronatoestanden.