Oud-lle (20145) Charlotte van Hulle, oud-lle Maerlant-atheneum 2015) Master of Arts in de Oosterse Talen en Culturen, schildert digitaal

later vandaag meer beelden en tekst

 

Charlotte Van Hulle, oud-lle 2015, woont in Södertälje in de regio Stockholm, waar corona nog steeds vrij hard toeslaat. Aangezien Zweden nog steeds geen harde maatregelen neemt, heeft de pandemie op zich echter weinig invloed op haar dagelijkse leven. Zij schrijft verder:  “Ik spreek inderdaad vooral Zweeds nu, maar studeer nu een jaar aan een folkhögskola hier in Södertälje om mijn Zweeds te verbeteren.”

Charlie
In verband met haar artistieke paden schrijft ze:
Mongolian Nomad

 “Ik ben al altijd graag creatief bezig geweest, maar neem het pas de laatste paar jaren echt au sérieux—sindsdien hou ik me vooral bezig met portretten, van mensen zowel als dieren. Het is maar een hobby, maar het is wel iets waar ik mezelf in de toekomst meer mee zie doen!”

Lucia
Takemura

Over DIGITAAL SCHILDEREN:

Zoals bij elke andere nieuwe toepassing van technologie, zijn er critici die digitaal schilderen als onwaardig of te gemakkelijk beschouwen in vergelijking met traditionele schilderijen. Te vaak wordt de menselijke inbreng die nodig is om zulke prachtige kunstwerken te maken, verdoezeld door de gemakken en hulpmiddelen die een computerprogramma biedt. Hoewel de computer bepaalde aspecten van artistieke creatie gemakkelijker of beter beheersbaar kan maken, vereist het proces nog steeds een menselijke geest en artistieke inspiratie om te creëren.

Eerder schreef Charlotte Van Hulle me over het behalen van haar mastersdiploma:

Ik ben zopas met de hoogste onderscheiding, summa cum laude, afgestudeerd van de Universiteit Gent met een Master of Arts in de Oosterse Talen en Culturen. Mijn masterproef draagt de titel “THOSE ALMOND-EYED CHILDREN OF THE FAR EAST. AN EXPLORATION OF JAPONIST THOUGHT AND JAPANOPHILIA IN FIN-DE-SIÈCLE NORDIC PAINTERS,” en geeft de lezer inzicht in het gedachtegoed van de Noord-Europese japonistes en hoe deze zich verhoudt tot contemporaine ideeën zoals Westers imperialisme, exotisme, en de beeldvorming van de culturele “Andere”. Tijdens mijn studies heb ik uitwisselingen gedaan in zowel Japan als Finland—dit vormde een goed uitgangspunt voor mijn thesis, aangezien ik op deze manier een beter begrip had voor beide regio’s die in mijn thesis aan bod kwamen. Nu ben ik ondertussen geëmigreerd naar Zweden om bij mijn Zweedse partner te kunnen zijn, en ik ben eveneens begonnen met een nieuw studietraject: kunst. Dit is altijd een passie van mij geweest, maar werd door het onderwerp van mijn masterproef opnieuw aangewakkerd. Een volledig nieuw begin, dus!

Tove Jansson
2014 Berlijn Komische Oper.. rococschoen
Berlijn Komische Oper 2014