Hoe diploma-uitreikingen anno 2020-2021 hun verloop kennen. Die van oud-lle (2016) Chiara Daneels aan het KASK&Conservatorium bijvoorbeeld

Chiara Daneels is  oud-leerlinge 2016.

Haar vader Tom Daneels is leraar Engels en aardrijkskunde aan het Maerlant-ateneum. Hij schrijft mij:

Door corona kon Chiara haar diploma-uitreiking niet plaats hebben zoals voorzien in juli 2020.  Daarom heeft het KASK gekozen om de ceremonie nu, persoonlijk,  te houden.  Iedere afgestudeerde kreeg een tijdsslot en mocht samen met twee genodigden het diploma komen afhalen.  De ceremonie was persoonlijk maar toch geslaagd met een geslaagde zangstonde en proclamatie.  

Chiara schreef me eerder over het behalen van het diploma:

Chiara schrijft me:

Ik ben zopas met onderscheiding afgestudeerd aan het “KASK & Conservatorium” in Gent. Ik heb nu een master in het grafisch ontwerp. Er zijn binnen deze richting drie specialisaties: grafische vormgeving, grafiek en illustratie. Ik volgde illustratie, dit staat vooral gekend voor het werken met beelden bij tekst. Ik besloot meer de kant van de vrije kunsten op te gaan en het verhalend aspect op een andere manier te verwerken. Ik heb hiervoor een theoretische masterproef “Het stille broeierige leven van de dingen” en een praktische masterproef “100 Titels” voor een jury moeten voorleggen. In de toekomst zou ik graag een freelance illustrator worden en daarnaast lesgeven in een kunstacademie, daarom ga ik nog een jaartje verder studeren. Ik begin dit jaar namelijk aan de “educatieve master”, waarin we voornamelijk pedagogische vakken krijgen om les te geven.  

2016
????????????????????????????????????
2011